Restaurant Magis (°2007) is een gastronomisch restaurant gevestigd in een prachtig gerenoveerd historisch gebouw dat dateert uit de dertiende eeuw, gelegen in het centrum van Tongeren, de oudste stad van België.
Het restaurant staat onder leiding van Chef Dimitry Lysens en Lady of the House Aagje Moens. Het team van restaurant Magis is gepassioneerd door gastronomie en dat proeven de gasten in de gerechten en ervaren ze in de bediening.
Chef Dimitry Lysens ontwikkelt een opmerkelijke kookstijl waarbij hij met moderne bereidingstechnieken gerechten brengt die gebaseerd zijn op de Belgische keuken, aangevuld met vergeten groenten en specerijen uit Oosterse en Mediterrane landen. De bereidingen hebben een traditionele basis met ingrediënten als oester, coquille, ree of peer, maar worden door het gebruik van deze bijzondere ingrediënten naar een hoger niveau getild. Opmerkelijke combinaties van ingrediënten die verrassen door een geweldige smaakcohesie.
De keuken kan best omschreven worden als een produktkeuken waar kwalitatieve ingrediënten centraal staan.
De bediening van restaurant Magis wordt geleid door gastvrouw Aagje Moens. Zij verwelkomt u in stijl en met natuurlijke elegantie.
Sommelier Michael Van Kessel is verantwoordelijk voor de wijnkaart en biedt veel Franse wijnen aan, aangevuld met Italiaanse en Spaanse wijnen. Veel aandacht gaat eveneens naar “natuurwijnen” die tot stand komen zonder chemische processen.
De nauwkeurig geselecteerde wijnarrangementen slagen er steeds in de gasten nieuwe smaken te laten ontdekken.
Ons interieur, aangekleed met diverse kunstwerken, zorgt voor een stijlvolle en toegankelijke sfeer. Voor de mooie dagen zal ons prachtig terras, verdoken in onze idyllische stadstuin, voor extra sensatie zorgen.